Evaluaties van tandartsen en specialisten2017-08-21T11:16:44+01:00

Evaluaties van de opleidingen en trainingen voor tandartsassistenten van tandartsen

Ron Fransman, tandarts & endodontoloog

Dat was een leuke, om de cursus S18 Cofferdam te doen.

De assistentes vonden het allemaal heel interessant en deden echt hun best om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

We konden af en toe stoppen om wat toe te lichten en omdat wij een endo praktijk zijn ook uitleggen wat wij anders doen en waarom, maar dit was niet veel nodig omdat de cursus vrij volledig en duidelijk was.

Kortom zeker het geld en de tijd waard geweest.

Susan Weustink, tandarts

Bij onze praktijk hebben de receptionisten de cursus “Theorielessen voor assisterende, pak4” gedaan. Het doel was de receptionisten meer kennis van zake te geven van de behandelingen die wij als behandelaar in de kamers doen. Op deze manier staan ze met een zekerder gevoel patiënten te woord en kunnen ze een groot deel van de vragen aan de balie goed beantwoorden. De modules zaten goed in elkaar: theorie, praktijk en een afsluitende toetsen. Erg afwisselende onderwerpen zodat de tandheelkunde in de algemene praktijk volledig aan bod komt: behandelingen van de tandarts, mondhygiënist, preventie assistent en kaakchirurg komen allen aan bod. Maar ook agenda planning en het omgaan met pijnklachten aan de receptie worden besproken. Zelf vond ik de tips en tricks rondom de behandelingen erg nuttig. Om maximaal resultaat te verkrijgen is het aan te raden de modules met de medewerkers na te bespreken.

Annet Valentijn – tandarts en hoofdvisiteur

Voor mijn opleiding tot visiteur heb ik een aantal Dentallect modules doorlopen. Ik ben erg onder de indruk van het hoge niveau van de modules. De instructie video’s zijn duidelijk en geven een goed beeld van de werkwijze in de praktijk. De afwisseling van theorie en praktijk is goed gedaan en maakt dat de cursus prettig is om te volgen. De docenten geven op een heldere en plezierige manier instructie en op deze manier is het goed te volgen ook voor cursisten zonder tandheelkundige achtergrond. Een goede en zeer uitgebreide cursussen.

Mies Buisman, tandarts, Keizersgracht 144, 1015CX  Amsterdam.

Met onze  I-Qual studieclub hebben we enkele modules van Dentallect kritisch bekeken. We waren het er allemaal over eens dat dit een uiterst prettige  manier van onderwijs geven is. Het wordt duidelijk uitgelegd, maar niet op een belerende manier. Deze aanpak maakt het voor de assistentes gemakkelijk om hun kennis  te toetsen met de vragen die telkens na een bepaald onderwerp gesteld worden. Al met al en inspirerende cursussen die ik zeker kan aanraden.

Rick Bisschop, tandarts

Voordat de modules van Dentallect werden uitgegeven heb ik een aantal met kritische blik doorgenomen en ik ben onder de indruk van het hoge kwaliteit. Elke module heeft een duidelijke opbouw: om te beginnen worden de leerdoelen uitgelegd, vervolgens worden deze stap voor stap onderwezen in een duidelijke praktijksituatie. Punten van aandacht worden apart in tekstblokken uitgewerkt. Met per module een literatuurlijst en per onderdeel vragen is het pakket zéér compleet.

Dentallect geeft elke tandartspraktijk de mogelijkheid structuur aan te brengen en het personeel op een hoog niveau op te leiden.

Sven Dijkgraaf, tandarts, Utrecht

Samen met mijn assistente heb ik een vrij groot aantal  modules van Dentallect bekeken. Ons oordeel is uitgesproken positief. De leerstof wordt door de docenten enthousiast en in een rustig tempo gebracht, waardoor er voldoende tijd is om die te laten bezinken. De materie wordt per onderdeel behoorlijk compleet onderwezen,  in een logische volgorde. De opzet van de leeromgeving werkt uitstekend; het is ten alle tijden mogelijk even terug te gaan naar een vorig onderdeel, en na een onderbreking start je automatisch daar waar je gebleven was. De toetsvragen na ieder onderdeel zijn relevant. De mogelijkheden tot verdieping die geboden worden via youtube films zijn uitstekend; zelfs voor veel tandartsen de moeite waard. Deze manier van E-learning is mijns inziens zeer waardevolle bij het opleiden van assistenten. Voor de beste resultaten combineert men de modulen uiteraard met begeleiding op de praktijk of met klassikaal onderwijs.  Kortom een absolute aanrader.

Willeke Sanderink, tandarts, ex-voorzitter N.V.T.

Met zeer veel belangstelling heb ik zowel theoretische als praktijkmodules bekeken.

Niet alleen vond ik het plezierig, ik heb ze waarlijk echt `geconsumeerd`.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze modules super geschikt zijn om als tandarts algemeen practicus gezamenlijk met je personeel/assistenten te bekijken. Hierdoor werk je aan de ontwikkeling van het gehele team waardoor je veel plezier krijgt en een betere samenwerking. Daarnaast stijgt de  productiviteit op de werkvloer.

Juist in deze tijd waarin IGZ en maatschappelijke wensen voor aantoonbare scholing een grote rol spelen kunnen deze modules heel veel rust geven.

Ik zou zeggen start er vandaag nog mee!!!

Ellert Kramer, tandarts

Voor onze groepspraktijk hebben wij de theorielessen van Dentallect gebruikt om onze receptionisten verder op te leiden. Wij vonden Dentallect vooral handig om bij de assistentes de latente kennis op te frissen en discussie uit te lokken, zodat de neuzen weer één kant uitwezen. Dit vooral wat betreft de handelingen rondom de stoel en het voorkomen van kruisbesmetting.

Wij hebben in onze opzet dus gekozenen om de modulen te combineren met discussieavonden het geen vruchten afwerpt. Voor deze discussieavonden heb ik zelf enkele modulen bekeken die ik zeer verzorgd vond.

Wolter Brands, tandarts, DDS JD Ph.D

Mijn ervaring met Dentallect nascholingsmodules is positief.  Vooraf wordt duidelijk aangegeven wat je in een bepaalde module kunt verwachten. Dat vergemakkelijkt de keuze aanzienlijk. Ik heb de module “preventie en preventieve maatregelen” bekeken alvorens deze onze assistenten aan te bieden.

Na de keuze volgt een overzichtelijk menu en een duidelijke helpfunctie, zodat zelfs de meest ernstige digibeet met een module aan de slag kan. De modules zelf bestaan uit een uitgekiende combinatie van powerpoint-presentaties en video’s. Het aardige is dat deze video’s niet een eenzijdig verhaal van een soort “nieuwslezer” bevatten, maar een weergave van de interactie tussen een spreker en een klein groepje. Dat vergroot bij mij in ieder geval de belangstelling. Tot slot bestaat dan de mogelijkheid vragen te beantwoorden. Bij voldoende goed beantwoorde vragen heeft men dan de cursus voltooid. Leuk is dat voor degenen die nog meer willen weten, er verdiepings-video’s beschikbaar zijn. Al met al een aanrader!

Sander Loos, tandarts-endodontoloog in Soest

Voor de assistenten heb ik een aantal modulen Dentallect bekeken. Ik vind het een erg leuke learning methode. Het ziet er gelikt uit en is goed verzorgd.  De instructies zijn duidelijke en het is goed opgezet. Prima leermethode voor de assistente.

Mr. drs. A.C. van Zon

De modules van Dentallect zijn duidelijk omschreven en het aanbod is zeer compleet. De video’s zijn van zeer hoge kwaliteit en daardoor prettig te volgen.

In vergelijking tot andere E-learning cursussen moeten er een ruime selectie van vragen goed beantwoord worden alvorens de cursussen voltooid zijn.

De Dentallect cursussen zijn derhalve een prachtige manier om je personeel optimaal op te leiden.

Erik-Jan Muts, Tandarts

In onze praktijk hebben we een interne opleiding voor tandartsassistentes waarbij stapsgewijs alle theorie wordt doorgenomen en getoetst. Soms is het lastig om met behulp van geschreven woorden voldoende duidelijkheid te scheppen in tandheelkundige leerstof.

Sinds we als aanvulling gebruik zijn gaan maken van Dentallect is dit probleem verholpen. De aangeboden modules zijn zeer divers en de onderwerpen worden ingedeeld in hapklare stukjes. Op deze manier sluiten ze zeer goed aan bij onze interne opleiding en gaat het leerproces vele malen gemakkelijker.

Ik ben zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het platform; het is compleet, flexibel te gebruiken, up-to-date, begrijpelijk en interactief. Het is een grote aanwinst voor de tandheelkundige sector in Nederland! Petje af!