Veel gestelde vragen | FAQ – Algemeen2017-08-21T08:46:52+01:00

Algemeen

Een les bestaat uit meerdere hoofstukken. Alle hoofdstukken bestaan uit filmfragmenten van live lessen. Het zijn lessen die een ervaren tandarts geeft aan zijn op te leiden personeelsleden. De lessen zijn goed gestructureerd en daar waar nodig worden zaken gedemonstreerd of geïllustreerd.
Na ieder hoofdstuk volgen een aantal vragen. Naast de video’s treft u samenvattingen en oefentools aan.

  • De grote meerwaarde van Dentallect is samen te vatten met de uitspraak: uit de praktijk voor de praktijk.

  • De opleidingen van Dentallect zijn altijd direct inzetbaar. De cursist hoeft dus niet te wachten tot een klassikale opleiding weer start.

  • Dentallect biedt duidelijke demonstraties en detailopnamen van procedures in een tandartspraktijk.

  • De lessen kenmerken zich door een systematische en heldere uitleg, waarbij de cursist belangrijke passages ook opnieuw kan bekijken. De lessen zijn ontwikkeld op basis van moderne didactiek, waarbij ook de snelheid, de kracht van e-learning en toetsing meegenomen zijn.

  • Tot slot wordt een cursist na iedere les getoetst totdat hij een voldoende niveau bereikt heeft.

Aan het einde van iedere module zijn er toetsen opgenomen. Indien de cursist de toets haalt, krijgt de cursist het Dentallect-certificaat voor deze training. Om de toets te halen moet de cursist ten minste 70% van de vragen goed beantwoord hebben. Er wordt dus veel van de cursisten verwacht. Aan de andere kant mag de cursist de toets over blijven doen, totdat hij een voldoende score heeft bereikt. Dentallect modulen zijn het fundament van de mbo-4 opleiding.

Nee, per persoon wordt er 1 licentie afgegeven. Deze licentie is dus persoonsgebonden. Het systeem onthoudt de voortgang per cursist en stelt ook maar 1 certificaat ter beschikking.

1 module is opgenomen gedurende 1 dagdeel. Daarna worden de opnamen gecomprimeerd tot een video’s van doorgaans 1 uur bij elkaar. Hierna worden nog vragen en interactieve tools toegevoegd.

Per module zal een deelnemer 2 tot 4 uur nodig hebben om de module af te ronden. Het grondig bestuderen van een onderwerp kost nu eenmaal wat tijd.

Video instructie