Dentallect

Het e-learningplatform Dentallect van BSL Media & Learning biedt studenten van de opleiding tandartsassistent een compleet digitaal lespakket.

Wat biedt Dentallect?

Dentallect bestaat uit thematische pakketten met interactieve lesmodules, toetsen, praktijkopdrachten en checklists. De modules behandelen alle onderdelen van het kwalificatiedossier Tandartsassistent. Ook voor vier keuzedelen zijn er modules met toetsen en praktijkopdrachten beschikbaar. Dentallect biedt een doordachte examenmix, die aansluit bij het kwalificatiedossier en de beroepspraktijk. Deze examenmix bestaat uit theorie- en praktijkexamens, de proeve van bekwaamheid (PvB).

Maak kennis met Dentallect

Dentallect sluit aan bij de huidige generatie studenten door het interactieve karakter van de e-learningmodules. De student kiest zijn eigen leerroute: eerst theorie opdoen of direct de kennis toepassen in de casuïstiek. Dat bepaalt de student zelf.

Bekijk de korte introductievideo of ervaar het zelf en vraag een gratis proeflicentie aan.
Video afspelen

De docentenomgeving biedt de volgende extra's:

Groepen/ klassen aanmaken

Rapportage per student/ klas

Voortgang behaalde cijfers/ certificaten

Activiteit meten per student (tijd)

Berichten sturen naar bv een hele klas

Extra functionaliteiten voor docenten

In de docentenomgeving heb je toegang tot de activiteiten en voortgang van de studenten. In de video leggen we je uit welke mogelijkheden je als beheerder allemaal hebt

Video afspelen

Benieuwd naar de ervaring van Regio College?

Tandartsassistenten zijn praktisch en visueel ingesteld. In een digitaal tijdperk is het dus logisch om daarop in te spelen. Op zoek naar nieuwe digitale lesmethodes kwam de tandartsassistentenopleiding van het Zaandamse Regio College uit bij het digitaal platform van Dentallect. Sinds 2021 wordt daar nu mee gewerkt.

EXSAMEN verwelkomt BSL Media & Learning (Dentallect) als nieuwste lid van de vereniging

BSL Media & Learning is onder de naam Dentallect examenleverancier voor de opleiding tandartsassistent.

Dentallect biedt een betrouwbaar en valide examenproduct dat met docenten en deskundigen uit het werkveld is geconstrueerd en vastgesteld. Het examen dekt het kwalificatiedossier, is actueel en zowel op school als in de praktijk af te nemen. Dentallect biedt ook examens voor de keuzedelen.

Alle examens worden digitaal afgenomen, beoordeeld en vastgelegd.

Deze onderwijsinstellingen maken gebruik van Dentallect

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je interesse in Dentallect? Neem dan contact op met onze leermiddelenadviseur.

Stijn Bouwmeester

Leermiddelenadviseur onderwijs

Wat zeggen studenten en docenten?

Op de hoogte blijven van ons leermiddelen aanbod?