Welke docenten en tandartsen zijn aangesloten bij Dentallect2018-12-03T20:31:01+01:00

Welke docenten en tandartsen zijn aangesloten bij Dentallect

Dentallect werkt samen met verschillende externe specialisten om de kwaliteit te waarborgen van haar modulen. Hieronder vindt u de docenten die samen met Dentallect modulen hebben gemaakt.

Baucke van Minnen | Kaakchirurg

Baucke van Minnen (1975) studeerde geneeskunde in Groningen. Na zijn afstuderen in 2000 werkte hij enige tijd als basisarts in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

In 2001 begon hij aan de studie tandheelkunde in Groningen, welke in 2005 werd afgerond. In 2006 promoveerde hij op onderzoek naar de mogelijke toepassingen en het biologisch gedrag van een biodegradeerbaar polyurethaan schuim.

De opleiding tot kaakchirurg (2005-2010) volgde hij in het UMC Groningen en het Medisch Centrum Leeuwarden. Na afronden van de opleiding bleef hij als kaakchirurg aan het UMCG verbonden, met als klinische aandachtsgebieden de aangezichtstraumatologie en de implantologie.

Momenteel is hij, naast zijn dagelijks werk als Chef de Clinique, bestuurslid van de Vereniging Regiotafel Antistolling Groningen en lid van de commissies PAOK (PostAcademisch  Onderwijs voor Kaakchirurgen), PAOT-NN (PostAcademisch Onderwijs voor Tandarsen – Noord Nederland) en lid van de traumasectie van de S.O.R.G. (Strasbourg Osteosynthesis Research Group)

Jan Willem de Boer | Orthodontist

Jan Willem de Boer is in 1990 aan het ACTA afgestudeerd. Daarna heeft hij zijn dienstplicht vervuld in het militair ziekenhuis op de afdeling kaakchirurgie, waar hij als assistent in opleiding heeft gewerkt.

In deze periode werkte hij tevens in een kinderkliniek in Almere. Hier heeft Jan Willem veel ervaring opgedaan in het tandheelkundig behandelen van kinderen.

Daarna heeft hij zich gedurende 4 jaar gespecialiseerd in orthodontie, waarvan 1 jaar in Amerika bij de uitvinder van de straight wire.

Inmiddels runt Jan Willem samen met zijn vrouw, collega-orthodontist, alweer bijna 20 jaar een eigen orthodontiepraktijk in Delft. Hij is een gepassioneerd clinicus die zijn vak een warm hart toedraagt.

Hij werkt al jaren samen met kaakchirurg professor Rozema in het osteotomieteam van het Hagaziekenhuis waar zij samen de osteotomie patiënten behandelen.

Naast zijn werkzaamheden als orthodontist heeft hij de laatste 20 jaar ook in meerdere commissies gezeten. Op dit moment is Jan Willem lid van de landelijke visitatiecommissie die de kwaliteit van de orthodontie van de specialisten in nederland stroomlijnt.

Jan Willem is lid van de vereniging van orthodontisten Nederland, de ANT en de KMNT.

S.A. El Boushy | Tandarts, MBA

S.A. El Boushy is in 1962 in Caïro Egypte geboren. Op zijn 7e levensjaar is hij naar Nederland met zijn ouders geëmigreerd. Zijn vader is in Nederland gepromoveerd en werd een functie aangeboden aan de landbouw universiteit in Wageningen. El Boushy deed zijn VWO in Veenendaal en studeerde tandheelkunde in Utrecht, waar hij in 1985, op 23 jarige als tandarts afstudeerde.

Na zijn afstuderen heeft hij kort in Nederland in verschillende praktijken waargenomen waarna hij naar West-Duitsland is vertrokken, omdat er toen in Nederlands een tandartsen overschot was. Daar heeft hij ruim 3 jaar in een grote en moderne groepspraktijk gewerkt waar hij algemene tandheelkunde in de breedste zin van het woord heeft uitgeoefend. Hij heeft hier veel ervaring opgedaan met uitgebreid kroon- en brugwerk en kleine chirurgische ingrepen. Tevens heeft hij hier tezamen met een anesthesist patiënten onder volledige narcose behandeld. In deze periode heeft hij ook leren werken met lachgas en zich in hypnose verdiept als middel om angstige patiënten te helpen. Na deze drie jaar heeft hij (een andere kant in hem) bedrijfskunde gestudeerd en haalde in 1991 zijn M.B.A. in Bradford (UK).

Hij heeft 10 jaar een eigen praktijk gehad in Rotterdam Kralingen. Naast tandarts is hij ook trainer. Hij heeft in het verleden voor Coaching 2000 en BGL en partners trainingen gegeven, ook aan grote bedrijven zoals bv. KLM. Hij geeft nog steeds trainingen aan tandartsen, welke hij ook coacht.

Sinds 2004 is hij in Delft praktijkhouder, algemeen practicus en algemeen manager. Naast de werkzaamheden op de praktijk, geeft hij nog steeds veel trainingen en is hij gestart met het ontwikkelen van video e-learning in en rond de tandartsenpraktijk. Hieruit is het bedrijf Dentallect ontstaan.

Hij kan gekarakteriseerd worden als een stevige allround practicus met een goed cosmetisch oog, een betrokken mens en sterke organisator.

Studieclub: Equal en DTG studieclub

Beroepsvereniging: ANT en KNMT

Wolter Brands | Tandarts, DDS JD Ph.D

Wolter Brands is begonnen als tandarts in militaire dienst. Daarna is hij een eigen praktijk begonnen in Vaassen. Die is inmiddels uitgegroeid tot een maatschap waar 4 tandartsen en 7 (preventie) assistentes werken. Hij heeft rechten gestudeerd, is daarin gepromoveerd en is na een opleiding rechter plv aan de rechtbank Midden Nederland.

Hij heeft als hoofddocent gewerkt aan het UMC st Radboud en is nu hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde.

Brands is betrokken geweest bij veel kwaliteitsinstrumenten/richtlijnen van verschillende organisaties in de tandheelkunde, waaronder de FDI en de KNMT. Voor assistentes is het interessant dat Brands in het bestuur zit van de STEAG (examens assisterenden) en voorzitter is van de beroepscommissie voor het register van preventie assistenten.

Brands heeft veel (hoofdstukken van) boeken geschreven en erg veel artikelen gepubliceerd in nationale en internationale tijdschriften. Daarnaast houdt hij nationaal en internationaal lezingen op het gebied van regelgeving in de dagelijkse praktijk.

Jos Deurloo | Tandarts, Implantoloog

Jos Deurloo volgde na het gymnasium in Alkmaar aan het ACTA de opleiding tandheelkunde. In 2000 studeerde hij Cum Laude af. Daarna combineerde hij verschillende waarnemingen in de algemene praktijk met een aanstelling op het ACTA, afdeling centrale indicatie en polikliniek en startte hij een eigen praktijk in Zuid Scharwoude. De interesse in de implantologie werd in 2003 vergroot door het volgen van een cursus zelfstandig implanteren fase III bij Implacom in Garderen.

Na deze 6-daagse cursus was het mogelijk een stage te volgen in de Tandartspraktijk Garderen, waarin verdere scholing en training in de implantologie volgden. De stage werd in 2005 omgezet in een samenwerkingsverband.

In 2006 verhuisde de praktijk naar een nieuw gebouwd praktijkpand in Noord Scharwoude. In het begin was het een groot deel algemene tandheelkunde en een beetje implantologie, tegenwoordig beslaat de implantologie het leeuwendeel van zijn praktijkprogramma.

Vanaf 2005 is hij werkzaam bij de Implacademy, waar hij docent implantologie is. Hij heeft inmiddels meer dan 50 tandartsen in hun eigen praktijk begeleid bij het plaatsen van de eerste implantaten. Daarnaast is hij regelmatig in praktijken om tandartsen te coachen bij het plaatsen van implantaten in moeilijkere situaties. Voor de Implacademy geeft hij in Nederland en Zwitserland praktijkgerichte cursussen.

Vanaf 2010 is hij visiteur voor de NVOI en bezoekt enkele praktijken per jaar.

In binnen-, maar vooral in het buitenland volgde hij implantologiecursussen bij onder andere Jovanovic, Allen, Misch, Sclar, Steigman en Hurzeler.

Jos Deurloo is lid van de volgende verenigingen:

  • Nederlands Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI)

  • European Association for Osseointegration (EAO)

  • International Congres of Oral Implantologist (ICOI)

  • Akademie Belangengroep Implantologie Nederland (AkBIN)

  • Koningklijke Nederlandse Maatschappij van Tandheelkunde (KNMT)

  • Nederlandse Vereniging voor tandartsen (NVT)

Jeroen van Overbeek | Tandarts

Jeroen van Overbeek is in 1982 afgestudeerd als tandarts aan de VU in zijn geboortestad Amsterdam.

Na zijn afstuderen heeft hij gedurende 24 jaar in Alphen aan den Rijn in zijn eigen groepspraktijk gewerkt.

Sinds augustus 2009 is Jeroen werkzaam bij De Tandartsengroep in Delft, een grote groepspraktijk waarin naast “state of the art” tandheelkunde een ruime plaats is voor het begeleiden van (beginnende) tandartsen als het opleiden van assistenten.

Jeroen heeft een grote passie voor alle facetten van de tandheelkunde en door veel tijd en aandacht te besteden aan nascholing beoefent hij zijn vak nog steeds met grote voldoening op een hoog niveau.

Naast de praktijk in Delft is hij als hoofdvisiteur werkzaam bij de ANT.

Hij is lid van de ANT en meerdere beroeps gerelateerde verenigingen.

Esther Overweg | Tandarts

Esther Overweg is in 2005 afgestudeerd als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na haar afstuderen heeft zij in diverse groepspraktijken gewerkt en daarmee verschillende werkwijzen leren kennen, waarbij het niveau van het assistententeam varieerde.

Sinds juni 2011 is Esther werkzaam bij De Tandartsengroep, een grote groepspraktijk in Delft. Hierin houdt zij zich actief bezig met het aansturen, opleiden en begeleiden van assistententeam. In de loop der jaren werd zij zich bewust van de noodzaak van een gedegen en gestructureerd onderwijsprogramma. Hieruit is een passie voortgekomen voor het onderwijs.

Zij is lid van de KNMT en meerdere beroeps gerelateerde verenigingen.

Marco Pachon y Steur | Tandarts

Tandarts Marco Pachon y Steur studeerde in 1999 af aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en was hierna jaren verbonden als docent bij het cursusbedrijf Edin.  In 2012 behaalde hij na een 3 jarige opleiding zijn MSc in Orthodontics in Oostenrijk.

Hij is praktijkhouder van diverse praktijken in de omgeving Heerhugowaard waar een multidisciplinair team met tandartsen, kaakchirurgen, specialisten, mondhygiënisten en assistenten verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van tandheelkunde in de breedste zin van het woord. Zijn eigen passie ligt bij orthodontie en uitgebreide restauratieve tandheelkunde; duurzaam herstel van functie, vorm en esthetiek.

Dr. Reinier Hoogeveen | tandarts & universitair docent

Dr. Reinier Hoogeveen, tandarts is universitair docent bij de sectie Orale en Maxillofaciale Radiologie van ACTA. Hoogeveen is stralingsdeskundige N3 en is betrokken bij het onderwijs (o.a. CBCT cursus), de patiëntenzorg (maken en verslaan van CBCT opnamen voor verwijzers) en het onderzoek van de afdeling (dosisreductie in orthodontische radiologie). Daarnaast is hij werkzaam in zijn praktijk waar hij zich toegelegd heeft op radiologie en orthodontie.

Dorothé Voet | tandarts

Dorothé Voet studeerde in 1980 af aan de subfaculteit Tandheelkunde van de Vrije Universiteit. Gedurende 7 jaar voerde zij een fulltime eigen praktijk. Vervolgens is zij als waarnemend tandarts en praktijkmedewerker werkzaam geweest in tientallen praktijken.

Sinds 1995 is zij tevens in het onderwijs aan tandartsassistentes actief. De combinatie van  waarneming op veel verschillende locaties en de lesactiviteiten hebben haar in de gelegenheid gesteld om enkele lesboeken voor tandartsassistentes te schrijven. Een van de boekjes behandelt de infectiepreventie van A tot Z.

Dorothea Margaretha Voet groeide op in Haarlem.
Na haar VWO examen studeerde ze tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en behaalde haar tandartsexamen in 1980.

Na een jaar werkzaam te zijn geweest in de Jeugdtandverzorging in combinatie met waarnemingen startte zij haar vrij gevestigde solopraktijk in de Randstad.

Door ernstige ziekte binnen haar gezin was ze genoodzaakt om eind 1988 haar eigen praktijk neer te leggen.
Sinds die tijd wisselde haar werkkring als waarnemend tandarts veelvuldig en verhuisde ze met haar gezin in 1991 richting Nijmegen.
Naast enkele meerjarige medewerkerschappen vervulde ze in een buitengewoon groot aantal tandartspraktijken een rol als (vaste) waarnemer. Vanwege haar affiniteit met de kindertandheelkunde werkte ze opnieuw regelmatig binnen de Jeugdtandverzorging, maar daarnaast is ze met praktisch ieder type praktijkvoering bekend geraakt.
Ook in Noorwegen is ze als waarnemend tandarts actief en heeft bezoeken gebracht aan de tandheelkunde opleidingen aan de Universiteiten van Oslo en Tromsø.

Vanaf 1994 startte ze naast haar tandheelkundige activiteiten met onderwijs aan het ROC Nijmegen e.o. Dit breidde zich uit naar de opleiding Mondhygiëne van de HAN en de opleiding tandheelkunde van de Radboud Universiteit. Daarnaast is ze bij diverse opleidingen voor preventieassistente betrokken geweest en is ze sinds haar verhuizing naar NO-Friesland nu al 5 jaar verbonden aan de opleiding bij het UMCG. Tenslotte is ze ook in het particuliere opleidingscircuit veel gevraagd en bekend.

De mix van onderwijs en haar brede oriëntatie op het gebied van de verschillende bedrijfsvoeringen, werkwijzen, instrumenten en materialen bleken een goede voedingsbodem om te komen tot het schrijven van studieboekjes voor assistentes en het ontwikkelen van (digitaal) onderwijs voor alle leden van het tandheelkundig team.
Ze publiceert regelmatig artikelen in de verschillende vaktijdschriften voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten.

Preventie staat bij haar in de tandheelkunde in diverse vormen voorop. Zo heeft zij speciale aandacht voor infectiepreventie, ergonomie (four handed dentistry) en de onmisbare preventiewerkzaamheden van de preventieassistenten en mondhygiënisten.
Deze drie kernonderwerpen behandelt zij in haar boeken en artikelen. Haar boekje Infectiepreventie van A tot Z heeft niet alleen de oorspronkelijke doelgroep van tandartsassistenten maar ook veel collega tandartsen en mondhygiënisten geïnspireerd en is heden ten dage het meest complete werk en handleiding op het gebied van infectiepreventie.

Regelmatig wordt een beroep gedaan op haar expertise en biedt ze praktische adviezen en oplossingen aan tijdens praktijkscreeningen.

Ze is een veel gevraagde spreker op congressen, symposia en nascholingsbijeenkomsten voor tandartsen in Nederland en België.

Lidmaatschappen:
NMT Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
NTG Nederlands Tandheelkundig Genootschap

Astrid van Zon | Tandarts

Astrid van Zon studeerde na haar middelbare school in Hengelo Tandheelkunde aan de Rijks Universiteit Groningen.

Na haar afstuderen in 1981 werkte zij met veel plezier in zowel Nederland als in het buitenland (Curaҫao en Zwitserland) in solo- en groepspraktijken.

Ten gevolge van een auto ongeluk moest zij haar praktijk verkopen en studeerde daarna Rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast volgde zij een Meditation opleiding.

Van 2008 tot 2010 was zij werkzaam bij E-wise voor het opzetten van geaccrediteerde online nascholing voor tandartsen in samenwerking met professoren van alle tandheelkunde Universiteiten.

Vanaf 2010 is zij werkzaam vanuit haar adviesbureau Advies van Zon. Onder andere als adviseur Mondzorg IGZ, de ANT, certificering orthodontie praktijken, screening tandartspraktijken, materiedeskundige voor TUV en het Keurmerkinstituut, mediations en coachingstrajecten. Ook is zij veel gevraagd voor het geven van workshops en trainingen over onder anderen wet- en regelgeving, klachtrecht en taakdelegatie.

Sinds 2013 is zij ook actief als visiteur van Mondzorgpraktijken en opleider en trainer van visiteurs.

Arno Kiené | Mondhygiënist

Arno Kiené is begonnen als tandtechnieker. In 1998 heeft hij zijn opleiding tot tandtechnieker voltooid om vervolgens de specialisatie kroon- en brugwerk te volgen, welke hij een jaar later afrondde. Tot en met 2007 is hij werkzaam geweest als tandtechnieker bij verschillende laboratoria, waaronder enkele jaren in Finland.

In 2003 heeft hij zijn opleiding tot mondhygiënist afgerond in Utrecht om vervolgens enkele jaren werkzaam te zijn in de parodontologie en implantologie. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan en is zijn inzicht in het behandelen van patiënten met parodontitis sterk gegroeid.

Vanaf 2009 is hij werkzaam geweest bij enkele algemene tandheelkundige praktijken. Met name het behandelen van patiënten met ernstige parodontitis, peri-implantitis en angstige patiënten is voor hem geen onbekend terrein.

Minstens zo essentieel voor een de aanpak van parodontitis is een goede communicatie en voorlichting op maat, waardoor de patiënt sterk betrokken wordt bij zijn of haar eigen parodontale- of gebitssituatie. Zijn stellige overtuiging is dat een goed behandelresultaat op korte, maar zeker ook op lange termijn alleen maar bereikt kan worden door hier zeer veel aandacht aan te besteden.

Door in de loop van jaren de benadering van de patiënt, de communicatie en de voorlichting steeds bij te schaven en te perfectioneren is hij hier bedreven en gedreven in geworden.

Naast praktijkvoering heeft hij veel belangstelling voor onderwijs en begeleidt hij mondhygiënisten en preventieassistenten.

Sjoerd Kuiken | Bedrijfskundige

Na zijn studie Bedrijfskunde (Erasmus Universiteit Rotterdam) en met een vrouw als tandarts heeft de heer (Sjoerd) Kuiken zich met zijn bureau Kuiken Praktijkmanagement gespecialiseerd in het adviseren, trainen en coachen van tandartsen en praktijken. De heer Kuiken heeft veel praktijken getoetst en geadviseerd en ook veel IGZ geïnspecteerde praktijken begeleid. Zodoende heeft hij veel kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van inspecties en het opstellen van protocollen en andere praktijkdocumentatie. Zijn bedrijfskundige achtergrond maakt het geheel helder en genuanceerd.

Naast het onderwerp ‘wet- en regelgeving’ begeleidt de heer Kuiken ook praktijken bij het opzetten van kwaliteitsystemen volgens ISO of HKZ normen. Verder adviseert hij praktijken om deze succesvoller te laten zijn. Een succesvolle praktijk is financieel gezond, levert hoge kwaliteit van zorg en is een omgeving waar met plezier en enthousiasme wordt gewerkt.

Zijn dienstverlening wordt gekenmerkt door een combinatie van kennis van zaken en een kritische blik, die zich vertaalt in een doelgerichte, discrete en praktische aanpak. Naast zijn advies- en coaching werkzaamheden is hij een veelgevraagd spreker en schrijver over onderwerpen als kwaliteit & efficiency, patiëntgerichtheid en wet- en regelgeving.

Anna Berends van Loenen

Anna heeft in 2004 de opleiding Facilitymanagement afgerond in Heerlen. Na traineeships bij DTZ Zadelhoff en de ABN Amro bank (waar zij tevens een aantal jaar als vestigingsmanager in Hengelo werkzaam is geweest) heeft zij diverse projecten als projectmanager gedaan bij uiteenlopende organisaties voordat zij in de mondzorg terecht kwam.

Haar functie als Praktijkmanager bij Hein de Bont in Enschede heeft ze gecombineerd met een studie aan de Pedagogische Academie in Zwolle, welke zij in 2011 heeft afgerond. In 2010 heeft Anna Qanz opgericht. Qanz is een gespecialiseerd adviesbureau in de mondzorg.

Anna begeleidt praktijken op het gebied van organisatie, communicatie, praktijkmanagement en kwaliteit (certificering). Dit gebeurt door praktijkadvies in de praktijk te geven, maar ook door het organiseren van of spreken op congressen. Daarnaast geeft ze diverse trainingen aan het team, maar vooral aan de praktijkmanager en balie assistent. Dit doet zij onder andere ook voor diverse trainingsorganisaties zoals Dental Best Practice, ROC, LOI, de Ondernemersschool en Dentallect.

Anna is tevens initiatiefnemer van balie-assistent.nl, auteur van diverse artikelen, Het Handboek voor de Balie Assistent en het boek Praktijkmanagement talent.

Onlangs heeft ze de opleiding tot mediator afgerond zodat ze praktijken kan ondersteunen met arbeidsconflicten en teamconflicten.

Marjo Riebergen

Na de opleiding voor dokters- en tandartsassistente heeft Marjo zowat alle facetten doorlopen binnen de tandartspraktijk. Vervolgens heeft ze ruim 4 jaar gewerkt als polikliniekassistent op de afdeling kaakchirurgie in het Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem. In deze zelfde periode was ze ook OK-assistent bij Medisch Centrum Scheveningen.

Hier assisteerde ze o.a. bij het oogstten van bekkenbot voor in de kaak. Na deze periode heeft Marjo gewerkt als commercieel medewerkster in de orale implantologie bij het Nederlandse bedrijf Van Straten Medical

Marjo heeft een enorme passie voor alles wat met tandzorg te maken heeft. Ze is na al die jaren nog steeds even enthousiast als ze een tandartspraktijk binnenloopt.

Inmiddels is ze vanaf 2010 zelfstandig CRKBO-geregistreerd docent en verzorgt ze diverse trainingen, waaronder praktijkhygiëne, 4-handig werken, het maken van röntgenfoto’s voor de tandartsassistent. Ook geeft ze de basiscursus Tandartsassistent.

Uiteraard heeft Marjo de bijbehorende certificaten behaald en heeft ze een didactische aantekening. Daarnaast heeft Marjo in juni 2014 de opleiding Stralingshygiëne deskundigheidsniveau 5A aan de TU Delft afgerond.

Gert-Jan Teeuwissen | Anesthesiologie-Verpleegkundige

Gert-Jan Teeuwissen is jaren Anesthesiologie-Verpleegkundige / Ambulance-verpleegkundige geweest. Vanuit deze hoedanigheid geeft hij Reanimatie/AED, EHBO, BHV en andere Levensreddende opleidingen. Zijn voornaamste doelgroepen zijn o.a. Brandweerpersoneel, zwembadpersoneel, sportschool instructeurs en particulieren.

Rita Teeuwissen | IC verpleegkundige

Rita Teeuwissen is intensive care verpleegkundige en heeft jaren in verschillende ziekenhuizen in Nederland, maar ook in het buitenland op een intensive-care/hartbewaking gewerkt. Sinds het begin van haar opleiding houdt ze zich al bezig met reanimatie onderwijs.

Ze is reanimatie instructeur van de Nederlandse reanimatieraad. Sinds 2004 houdt ze zich voornamelijk bezig met reanimatie onderwijs. Voornamelijk bij medische en paramedische klanten.